به گزارش مرکز خبرحوزه، دکتر نعمت ستوده، در نشست تخصصی آسیب شناسی خانواده که با حضور طلاب و فضلای جامعة العلوم در مرکز آموزش فقه برگزار شد با اشاره به بنیانهای ارزشی خانواده اظهار داشت: تمایز یافتگی و مرز سازی در حریم خانواده یکی از ارکان اصلی نظام اجتماعی و ارزشی جامعه محسوب میشود.
*سه رکن اصلی نظام های اجتماعی
وی گفت: سنتهای کهن جوامع بشری در مورد دین، خانواده و سنت، سه عامل اصلی تشکیل دهنده ارکان یک نظام محسوب میشوند، بطوری که اگر یکی از این سه رکن اساسی از بین برود، شاکله جامعه از هم گسسته خواهد شد.
سخنران این نشست با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) افزود: یکی از بنیانهای اساسی اسلام، ارزشگذاری نهاد خانواده است همانطوری که پیامبر اکرم(ص) فرمودند«در اسلام هیچ نهادی محبوبتر از خانواده در نزد خدای متعال نیست» بنابراین خانوادهای دارای ارزش و اهمیت است که دارای ویژگیهای دینی و اسلامی بر پایه اسلوب و شیوههای نوین زندگی باشد.
دکتر ستوده اضافه کرد: رشد و شکوفایی هر نظام اجتماعی در جهان، مرهون شناخت و رعایت دقیق حقوق خانواده میباشد.
*عدم رعایت حقوق زن و شوهر، عامل تزتزل خانواده است
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: یکی از عوامل تزلزل ارکان خانواده، عدم رعایت حقوق و ارزش های زن و شوهر است که متاسفانه در جوامع کنونی مورد توجه قرار نمی گیرد.
دکتر ستوده که در جمع اساتید و طلاب مرکز آموزش فقه سخن میگفت: یادآور شد: فیسبوک، اینترنت و ماهواره از جمله عواملی هستند که بنیانهای خانواده امروزی را نشانه گرفته اند، به طوری که آمار فزاینده طلاق با توجه به بررسیها صورت گرفته در بیست و یک استان کشور این مسئله را به خوبی نشان میدهد.
وی گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای خانواده سالم، داشتن روحیه همبستگی و متعادل در بین اعضای آن خانواده میباشد، پدر و مادر نباید فرزندان را به عنوان ذخیرهای برای آینده خود داشته باشند.
* تصور مالکیت بر فرزندان، بحران اساسی خانواده های امروز
این استاد افزود: تصور مالکیت بر فرزندان به یکی از بحرانهای اساسی بین خانوادههای امروز تبدیل شده است که اگر این تمایز یافتگی را در خانوادهها به صورت جدی دنبال کنیم، میتوان به یک الگوی کامل خانواده سالم دست یافت.
وی در پایان با اشاره به شکافهای نسل امروز با والدین خود، یادآور شد: شکاف بین نسلهای امروزی به واقعیتی اجتناب ناپذیر تبدیل شده که این اختلافات از اختلافات بین زن و شوهر در خانواده صورت میگیرد، برای اینکه بتوانیم در یک خانواده سالم و دوست داشتنی زندگی کنیم، باید اختلافات را به صورت مسالمتآمیز، آن هم با رعایت حقوق بین اعضای خانواده رفع کنیم.
خاطرنشان میشود، در پایان این نشست تخصصی دکتر ستوده به سوالات طلاب و فضلای جامعه العلوم در زمینه آسیب های پیش روی خانواده پاسخ داد.